preloader

Irányított fúrás

Irányított fúrás

Korábban a közmű építésnek az egyetlen módja a helyszín feltárása volt, ami adott területen munkagépek sokaságát, földkitermelést jelentet, lezárva azt a környezettől, fennakadást okozva, hosszú ideig felborítva a környezet mindennapjait.

Az irányított fúrás a feltárás és bontás nélküli cső és kábelfektetés egyik leghatékonyabb, sokrétűen alkalmazható megoldása.

Különösen előnyös ez a technológia a nagy forgalmú utak, autópályák, vasútvonalak, folyók, patakok keresztezésénél, természetvédelmi vagy drága burkolattal ellátott területeken, körforgalmak, illetve közműhálózattal átszőtt lakott területeken.

Az irányított fúrás elvégzéséhez forgalomterelés, útlezárás nem szükséges, nincs fennakadás, és a kivitelezés időtartama jelentősen rövidebb, mint a hagyományos módszerek esetében.

További előnyök:

– Nagy pontossággal és biztonsággal kivitelezhető
– Nincs dinamikus igénybevételnek kitéve a fúrási környezet
– Kíméli a közműveket
– Környezetbarát
– Költségkímélő
– Azonos nyomvonalon akár több alépítmény is behúzható

Cégünk az irányított fúrás védő- vagy haszoncső behúzását
(D0 – D 500) vállaljuk akár 500 méter hosszban.

A technológia:

A technológia lényege, hogy fúrással alakítjuk ki a járatot, oly módon, hogy a pilóta fejben egy rádiószondás jeladó van elhelyezve, mely a talajba kerülés után, egy külső jelfogó segítségével pontosan lekövethető, így mind a fúrás iránya, dőlése, pozíciója, mélysége tökéletesen változtatható, irányítható, így a kijelölt nyomvonalon és mélységben.

Bővítés:

Ezek után következik a furat bővítése, mely folyamat ezen része alatt, a furat olyan mértékben megnagyobbodik, hogy elférjen benne a telepíteni kívánt csőrendszer. (KPE,ACÉL,optikai kábel,stb.)

Befejezés:

Utolsó lépésként behúzható a szükséges védőcső vagy haszoncső.